Het koor

Kamerkoor Cappella Breda werd in 1976 opgericht door Daan Manneke, vooraanstaand Nederlands hedendaagse componist. Daan Manneke nam in juli 2017 afscheid van het koor. Hij werd opgevolgd door Elisabeth Blom.

Cappella Breda is een graag gehoord kamerkoor, zowel voor oude als eigentijdse muziek. Het koor was op vele plaatsen in Nederland te horen en gaf tevens optredens in Antwerpen, Parijs, Bologna en Barcelona.

Op 4 mei 2019 verzorgde Cappella Breda het herdenkingsconcert in de Grote Kerk van Breda met delen uit het psalmenrequiem van Daan Manneke, ‘Curse upon iron’ van Tormis en ‘Exhortation’van Tavener.

Na concerten in Utrecht, Middelburg en Deventer met het programma ‘Sounds from Estonia’, besteedde Cappella Breda eind 2019 ruim aandacht aan de 80ste verjaardag van Daan Manneke met optredens in Oosterhout, Den Bosch (Novembermusic), Dordrecht en Breda.

Eind januari 2020 trad het koor op in de Bredase Cultuurnacht, waarin werd samengewerkt met video kunstenaar Berry de Jong.

Cappella Breda werkt dikwijls samen met instrumentalisten, zoals cellist Joris van Haaften, harpiste Astrid Haring en accordeonist Vincent van Amsterdam.