Het koor

Kamerkoor Cappella Breda werd in 1976 opgericht door Daan Manneke, vooraanstaand Nederlands hedendaagse componist. Daan Manneke nam in juli 2017 afscheid van het koor. Hij werd opgevolgd door Elisabeth Blom.

Cappella Breda is een graag gehoord kamerkoor, zowel voor oude als eigentijdse muziek. Het koor was op vele plaatsen in Nederland te horen en gaf tevens optredens in Antwerpen, Parijs, Bologna en Barcelona. In juni 2024 staat Aken op het programma met o.a. ‘Jesu meine Freude’. 

Concerten zijn zowel à cappella als met instrumentale begeleiding. In 2022 werkte het koor samen met het barok-orkest Apollo Ensemble in een uitvoering van ‘Membra Jesu Nostri’ van Buxtehude, met alle solisten uit het koor.

In de zomer van 2023 zongen wij à cappella het prachtige programma ‘La couleur française’ met Franse chansons van de renaissance tot en met Philip Glass. Onze serie kerstconcerten dat jaar bevatte o.a. ‘A ceremony of carols’ van Benjamin Britten, begeleid door harpiste Veronique Serpenti. 

Cappella Breda werkt dikwijls samen met instrumentalisten, zoals cellist Joris van Haaften, harpiste Veronique Serpenti, organist Cor Ardesch en accordeonist Vincent van Amsterdam.