Dirigent Elisabeth Blom

Elisabeth Blom begon haar professionele muziekcarrière toen ze Ruach Vocaal Jeugdensemble oprichtte in 2003. In 2012 behaalde Ruach de jury- en publieksprijs op het Nederlands Koorfestival en werd daarmee Koor van het Jaar 2012. In het jaar erna maakte het koor de cd ‘The Christ Child’ en het werkte in 2014 mee aan de cd ‘Tombeau’ ter gelegenheid van 75 jaar Daan Manneke.  

Ze is vanaf 2017 de opvolger van Daan Manneke als dirigent bij Cappella Breda.

In 2015 richtte Elisabeth The Zed Chamber Choir & Consort op, in 2021 voortgezet onder de naam Hollands Collectief, waar zij artistiek leider en sopraan is. In 2021 richtte zij Lux Vocaal Ensemble op, het eerste professionele vrouwenensemble in de provincie Flevoland. Verder dirigeert ze Kamerkoor Lelystad en in 2021 leidt ze ook projectkoor Coqu in Utrecht. Eerder was ze dirigent van het Roosevelt College Choir in Middelburg, het Achterhoeks Bachkoor, het Zeeuws Vocaal Ensemble en kamerkoor Ars Vocalis in Delft. 

Als sopraan zingt ze in de kerngroep van Cappella Amsterdam o.l.v. Daniel Reuss,Amsterdam Baroque Choir o.l.v. Ton Koopman en sinds november 2018 is ze als sopraan verbonden aan het Nederlands kamerkoor o.l.v. Peter Dijkstra. Daarnaast treedt zij regelmatig op als sopraansoliste.

Elisabeth genoot zanglessen van Margareth Roest, Esther Putter, Connie de Jongh, Harjo Pasveer, Rita Dams en momenteel van Hanneke de Wit. 

Ze studeerde koordirektie aan het Rotterdams Conservatorium bij Wiecher Mandemaker en deed de masteropleiding koordirektie bij Jos van Veldhoven aan het Koninklijk Haags Conservatorium. Ze nam deel aan diverse masterclasses, waaronder de Kurt Thomas Cursus en de internationale masterclass for choral conductors van Studium Chorale in Maastricht, waaraan ze ook 10 jaar als sopraan verbonden is geweest. In 2021 doceert Elisabeth zelf koordirectie bij de Kurt Thomas Cursus.